Nyheter/Blogg

 
Här får ni ta del av Thor och Joppes vardag. 
Detta är en fortsättning från min tidigare blogg https://sites.google.com/site/thorjoppe/home

Äntligen en uppdatering

Joppe_wilma1Det är inte ofta jag skriver här längre. Finns inte lika mycket tid när man har barn och tyvärr så blir det inte lika många äventyr med hundarna längre, men det verkar inte gå någon nöd på dom. Vi bor ju i skogen med stor inhägnad tomt, så även om det inte blir så många långpromenader och utflykter, så har dom det bra. Skogspromenader blir det varje dag och dom kan springa runt på tomten. Jag jobbar bara hemifrån nu och är det varmt ute, så har jag dörren öppen på dagarna så att dom kan gå ut och in som dom vill. Både Joppe och Wilma vaktar och springer ut och skäller om dom hör något …eller tror att dom hör något 😉 Wilma skrämmer bort alla fåglar ur buskarna och för någon vecka sedan skällde hon på en huggorm som hade tagit sig in på tomten. Den avlägsnades snabbt!!

Hundgården används inte så ofta, så nu har hönsen som vi skaffade förra sommaren tagit över den när hundarna inte behöver vara där (annars är de inne i hönsgården som är byggd i ena hörnet av hundgården). Då får dom lite mer plats att gå runt och picka fritt på …och Wilma är jätteglad att det ligger smaskigt hönsbajs i hundgården de gånger de behöver vara där 😉 Wilma smög runt utanför hönsgården och ville jaga hönorna i början, men nu struntar hon för det mesta i dom. Joppe bryr sig inte alls och har Höns1t.o.m. varit inne i hundgården när hönsen har varit där. Noll jaktinstinkt!

Både Joppe och Wilma är pigga och friska. Joppe blir 12 år i år, men det märks inte annat än att han är mer grå i pälsen. Han är lika skuttig och ivrig som vanligt och har mycket troligt ADHD 😉 Wilma är väldigt lugn av sig, men får busfnatt och racear runt ibland. Hon är 5 år nu.

Wilma1                          Joppe1

Jag har börjat jogga lite. En sträcka på 2,5 km. Joppe får följa med 1 gång i veckan eftersom han blir stel i sitt ena bakben om han anstränger sig för mycket. Wilma har följt med varje gång (blir max 2 ggr/veckan), utom när det har varit för varmt ute. Gamlingen Joppe är den som har mest energi av oss och springer före (han får vara lös). Wilma brukar vara trött sista biten, så att jag får heja på och peppa henne, så att hon ska orka. Hon är lite lat av sig 😉 I måndags var det ganska varmt, men blåste svalt, så jag tog med mig båda hundarna på en löptur. I uppförsbacken efter ca 0,5 km började Wilma streta emot och ville vända. Det vara bara att springa hem med hundarna igen och så fick jag springa en bit själv åt andra hållet istället.

Wilma har ju inte betett sig så bra mot andra hundar. Nu har hon iofs inte träffat så många sedan hon kom till oss, men Joppe flög hon ju på i början helt oprovocerat och det händer nån gång ibland nu med, även om det är väldigt sällan, och då gäller det oftast att hon ska ta godis eller en leksak som Joppe också vill ha. Min kompis hund, Tyson, gör hon utfall mot. Är dom här och hälsar på så får vi ha grindar mellan dom. Kommer Tyson nära så visar hon tänderna och morrar.

Även om Joppe förhoppningsvis lever i flera år till, så har jag funderat på hur det ska gå med den ny hund den dagen Joppe försvinner. Det är skönt med två hundar, så att dom har sällskapet när de är själva och någon att leka med. En valp kanske skulle fungera bättre, men just nu skulle jag inte vilja börja om med en valp, utan hellre ta en vuxen omplacering. Det finns lite hopp dock! Grannarna har en Cairn Terrier som är 12 år. Väldigt lugn. De har hälsat genom staketet några gånger när de har gått förbi och Wilma har aldrig morrat åt honom. För några veckor sedan när de gick förbi, så var jag på väg ut med hundarna på en promenad. Wilma började gnälla och ville hälsa, så med en spänd matte i andra sidan kopplet, så lät vi dom hälsa på varandra lite försiktigt. Det gick jättebra! Inga tendenser på aggression från Wilma. För någon dag sedan mötte vi dom på promenaden igen och Wilma började gnälla och ville fram, så dom fick hälsa igen. Wilma viftade på svansen och var jätteglad, så det finns hopp 😀 Antagligen går det bättre med en lugn och stabil hund. Joppe är ju ganska stressad av sig med mycket energi och Tyson har också mycket energi även om han är stabilare. När den dagen kommer, så får vi åka iväg och träffa lite olika hundar, så man vet vad som funkar och inte …och att man kan träffa den hunden som är tänkt före köp och kunna ha den på prov först.

Nu när lillhusse är lite större (3 år), så är det lite lättare att ta med sig honom och hundarna ut på äventyr när Tommy jobbar och jag är själv. Jag ska försöka ta mig iväg till Tripphult en sväng under sommaren och gå där i skogen, så att hundarna får lite miljöombyte. Måste ju uppdatera med lite mer bilder också 🙂

Posted in Nyheter/Blogg | Leave a comment

Joppe och Wilma

Joppe och Wilma mår bra. Det går bra med dom ihop nu även om Wilma kan vara lite kaxig ibland. Joppe har dock fått lite skinn på näsan och säger ifrån, vilket är bra. Wilma skulle behöva tas ner lite på jorden ibland 😉 Hon har blivit jättelugn och allt funkar bra, men när hon blir busig så är hon kaxig och låter som ett monster ibland 😛 Hon morrar och kan resa lite ragg, men jag är med och säger ifrån när innan det går överstyr mot Joppe. Mot människor är hon snäll och inte alls lika rädd för karlar längre. 

Tyvärr så går det inte så bra med andra hundar p.g.a. hennes kaxighet. Min kompis var här med hennes hund, Tyson, som är glad i allt och alla. Wilma fick ha munkorg på sig för säkerhetsskull. Dom hann knappt nosa på varann försen Wilma gjorde utfall. Tyson som aldrig har visat någon aggressivitet svarade tillbaks, så vi fick ha dom åtskilda medan dom var här. Lite synd, även om det inte är så ofta vi träffar andra hundar. Kanske skulle det bli bättre med lite socialträning, jag vet inte?

Wilma har lite unghundsfasoner för sig och nafsar lite, men det är nog ingen som har lärt henne förut och hon har kanske lite bus att ta igen eftersom hennes liv antagligen bara har bestått av allvar och jobbigheter. Lite mer uppfostran, så blir det nog bra. 

Joppe är frisk och pigg trots sina 10 år. Han har blivit lugnare sedan vi skaffade Wilma. När Thor var dålig så var Joppe dålig i magen och det blev bättre efter vi tog bort Thor, så det var nog stressmage för att han kände hur Thor mådde 🙁 När Joppe blev själv så var han mer orolig och följde mig var jag än gick. Det gör han lite nu med, men nu kan han ligga i sin säng och slappna av på ett annat sätt. Förut var han där jag var. Han blir nog lugnare av att ha en kompis som också kan hålla koll på mig och lillhusse. OCH det är så skönt att slippa lämna honom själv när vi ska någonstans. Nu är dom oftast ute i hundgården, med värme i hundhuset nu när det börjar bli så kallt. 

Wilma fick rävskabb för några veckor sedan. Hon fick det antagligen när hon rymde ut genom grinden i trädgården när jag skulle ut. Hon sprang efter ett djur, men jag fick tag på henne ganska snabbt med köttbullar i handen 😉 Jag trodde det var eksem först, så jag köpte specialschampo och tvättade de vätskande med Klorhexidin och jag tyckte att det började bli bättre, men sen blev det värre jättesnabbt. Vi åkte till veterinären där de tog skrapprov och såg att det var rävskabb. Tur i oturen så är det lätt att behandla. Joppe är också behandlad eftersom det smittar via kontakt mellan hunddjur (ej till människor). Det behandlas med ett spot-on medel som heter Stronghold som man droppar i nacken. De har fått två behandlingar och ska ha den sista nästa vecka. Wilma har jag fått tvätta med ett schampo mot hudinfektioner eftersom hon hade pälsavfall och sår. Hon är nästan helt bra i pälsen nu och kliandet har nästan upphört. Förhoppningsvis blir det helt bra efter nästa behandling.

 

Posted in Nyheter/Blogg | Leave a comment

Grattis Joppe!

Igår fyllde Joppe 10 år 🙂 Det är 4 år sedan han kom från Polen till Sverige. Han blir mer och mer grå, men är fortfarande lika pigg och busig.

Det har inte blivit så mycket skrivet här nu. Fullt upp med lillhusse och en mamma med sömnbrist 😉 + att våran laptop har gått sönder där jag har redigeringsprogrammet. Inlägget ser kanske lite annorlunda ut nu när jag använder hemsidans program.

Dagen igår var bitterljuv. Både Joppes födelsedag och även 1 år sedan Thor fick somna in :'( Vi saknar honom och han och lillhusse hade säkert varit bästa vänner nu <3

Posted in Nyheter/Blogg | Leave a comment

3½ vecka med Wilma

Det går bara bättre och bättre mellan Wilma och Joppe. Det är fortfarande lite “morrigt” med mat och ben, men jag är med och ryter i när dom börjar morra, så det inte blir värre än så. Wilma är en jättelugn hund. Det hade jag svårt att tro de första två dagarna efter att hon kom till oss Blinkar Men när hon hade blivit av med all överskottsenergi, så visade det sig att hon var en lugn hund som helst vill ligga i trädgården och mysa. En sån hund som jag önskade Ler Promenader är självklart spännande de med, men eftersom hon inte har så mycket hull eller kondis än, så tar vi det lite lugnt. Vi gick en 5 km promenad här om dagen, men annars har vi bara gått 1-1,5 km. Varken hon eller Joppe har orkat mer när det har varit så varmt. Då har vi bara gått en promenad på morgonen och en på kvällen när det har varit svalt. Sen har vi varit ute i trädgården nästan hela dagarna och när vi har åkt iväg någonstans får de vara i hundgården. Vi törs inte lämna Wilma inne i huset när vi är borta än. Hon är duktig på att hitta saker att äta …som t.ex. strumpor Blinkar 

Wilma skulle säkert gå jättebra att ha lös på promenader. Det jag inte vet än är hur stark hennes jaktinstinkt är. Hon följer mig vart jag än går och jag kan släppa henne lös nedanför trappen när vi har kommit tillbaks från promenaden och hon går upp på altanen när jag säger till henne, så hon är jätteduktig. Vi mötte hjortflocken här om dagen när vi var ute och gick. De gick över vägen bara några meter ifrån oss och Wilma blev jätte ivrig och drog och började spåra när de hade försvunnit in i skogen. Det är också mycket harar här och två mornar när jag har släppt ut hundarna i trädgården så har det skuttat en hare utanför staketet. Wilma har blivit alldeles till sig och pipit och sprungit fram och tillbaks efter staketet. Thor blev också lite tossig när han såg vilda djur, men han hade inte sån jaktinstinkt, utan var bara lekfull. Var han lös, så skuttade han efter max 30 meter, sedan tröttnade han. Jag tror att Wilma har lite mer jaktinstinkt, så det måste jag veta innan jag släpper henne, så hon inte sticker iväg. Min sambos kompis är jägare och har en hundpejl vi kan låna. Kan vara bra den dagen vi släpper henne lös för första gången, så man vet var hon tar vägen ifall hon sticker efter något djur. Jag väntar dock lite med det. 

Wilma är jättesnäll och vill gärna krypa upp i famnen och gosa när man sätter sig på golvet. Det är inga problem med kloklippning eller något. Hon är dock inte helt rumsren på nätterna och har bajsat inne några gånger. Ibland vaknar jag och hinner släppa ut henne och vissa nätter har hon klarat sig. Jag har ökat på maten lite mer. Vågade inte ge henne för mycket i början eftersom hennes mage inte är van vid så mycket mat. Hon är fortfarande smal, men det ordnar nog upp sig snart.

Hon har lite eksem vid armhålorna, ljumskarna och armbågarna. Även lite på benen, men det är nästan borta. Jag frågade veterinären om det när vi var på hälsokontroll, men hon tyckte inte att det såg ut att vara någon fara. Skulle de börja vätska så ska jag göra rent med Klorhexidin. Hon är även lite mjällig på vissa ställen i pälsen och kliade sig jättemycket när hon kom till oss. Nu har jag tvättat henne med såpa en gång och med ett Anti-kli schampo två gånger, så det har blivit mycket bättre, men jag får nog kanske tvätta henne någon mer gång innan det är helt borta. Schampot återställer PH-balansen och kyler så det kliar mindre. Hon har fått ett nytt eksem mellan två tår och är öm och haltar lite. Det vätskar så jag har gjort rent med Klorhexidin igår och idag. Hoppas det blir bättre snart, annars får jag rådfråga veterinären igen.

Posted in Nyheter/Blogg | Leave a comment

Hälsokontroll

Igår var jag med Wilma på hälsokontroll så att försäkringsbolaget kan få in ett veterinärintyg. Det gick bra, men jag var orolig ett tag. Veterinären tyckte först att hon hörde ett litet, litet blåsljud på hjärtat, men det var så litet så hon var osäker på om det var något överhuvudtaget. Sen kände hon en liten knöl i ena juvret och funderade på om det var en juvertumör. Jag tänkte: -NEJ, inte cancer igen! Ledsen Hon tog in två veterinärer till som fick lyssna på hjärtat och känna på juvret, men ingen av dom varken hörde något blåsljud eller tyckte att det kändes som en juvertumör. –PUH! Vilken lättnad! Jag ska dock hålla lite koll och känna på juvret lite då och då så att det inte blir någon förändring, men de tyckte att det var konstigt om det var en juvertumör eftersom hon är kastrerad. Hon hade en lindrigt förstorad lymfknuta på ena bakbenet, men det var inte heller något att oroa sig för, då det kunde bero på en tidigare inflammation. Allmänt omdöme: Mycket trevlig hund! Ler

Wilma var jätteduktig hos veterinären. När vi kom dit och stod i kö, så kom det en med en stor Rottweilerhane bakom oss och han reste ragg och morrade och skällde åt Wilma, men hon ignorerade bara honom och var lugn. Under hälsokontrollen stod hon så stilla och lugnt och ville helst lägga sig ner och vila. Väldigt avslappnad med andra ord Blinkar Som tur var var det bara kvinnliga veterinärer eftersom hon är osäker på karlar. Mina föräldrar var här och hälsade på igår och mamma gick det jättebra med, men pappa morrade hon åt och gick undan. När han skulle gå in med sin påse i hallen, så skällde hon åt honom. Hon blir mer rädd om man håller i något, så hon har antagligen fått stryk av karlar med tillhyggen, stackarn Ledsen Fast det är lika med Joppe med, även om han inte är lika rädd, men han gillar inte om man håller i en planka, innebandyklubba eller liknande. Pappa mutade henne med lite godis och tillslut fick han klappa henne och hon slickade på honom, men var fortfarande lite osäker.

 

Wilma är en strumpätare. Jag har sett henne bära runt på två strumpor, men hon har bara släppt dom och jag har kunnat ta dom ifrån henne. I morse hade hon spytt upp 4 mindre strumpor (3 ankelstrumpor och en av Maxx strumpor). Det var tur att dom kom upp och jag hoppas det inte är någon mer kvar i magen, men hon verkar inte må dåligt på något vis. Hon har varit lite slö och promenadstrejkat i två dagar, men ätit och druckit ordentligt. Det kan ha berott på strumporna, för idag är hon lite piggare, men lite lös i magen. Vi får se till så att hon inte får tag på några strumpor eller annat olämpligt att stoppa i sig.

Jag har börjat med Wilmas sida, så första sidan är klar Ler

Posted in Nyheter/Blogg | Leave a comment

En vecka med Wilma

En vecka har gått sedan jag hämtade Wilma på Arlanda. Hon och Joppe har blivit kompisar och det har inte varit något bråk på några dagar. Visst markerar hon lite om Joppe kommer för nära ett smaskigt ben, men oftast kan han gå förbi utan att hon reagerar. Jag tog först bort alla ben som låg i hundgården, trodde jag!! Men Wilma hittar nya ben hela tiden Blinkar Varken Thor eller Joppe har varit särskilt intresserade av ben, så dom har tuggat lite när dom har varit nyköpta, sen har dom tröttnat och blivit kvar nånstans i hundgården. Jag har köpt nya och så har det blivit fler och fler. Wilma har grävt ner alla ben hon har hittat i buskarna i trädgården, så snart kan vi ha en arkeologisk utgrävning här Blinkar Allt annat går jättebra. Wilma är så snäll, funkar utmärkt med lillhusse och lyssnar när man säger åt henne. Hon följer mig som en svans, men har börjat slappna av med och kan ligga ute i trädgården fast jag är inne. Husse var läskig i början, men nu är dom också kompisar. Hon kan vara lite försiktig ibland, men har hon fått stryk förut, så är det inte så konstigt att det tar tid att lita fullt på någon. Hon är inte dum på något sätt, utan går undan och morrar lite om hon känner sig otrygg med någon. Det har gått jättebra bara den som kommer och hälsar på låter henne vara så att hon får komma och hälsa när hon är redo …och det har inte tagit lång tid. Hon har skällt och morrat när dom gått förbi med grannhundarna och fått med Joppe när dom varit på altanen, men jag har varit med och motat bort dom eller sprayat vatten på dom med blomspruta, så dom börjar lugna ner sig båda två. Det behövs inga vakthundar här och det måste dom lära sig.

Wilma är jättego och vill gärna kramas och bli kliad på. Första dagarna när hon hade så mycket överskottsenergi, var jag lite orolig att hon skulle fortsätta vara så vild, men hon är jättelugn nu när hon har fått springa av sig. Hon ligger och kopplar av inne är inte speciellt rädd för något. Lugn och trygg, så som jag önskade Ler

Idag hade vi henne och Joppe i hundgården utan uppsikt för första gången. Vi var borta i ca 2½ timme och det gick jättebra. Vi har haft dom där en liten stund varje dag för att se så att dom uppför sig. Wilma fick glädjefnatt när vi kom hem och rusade rund i trädgården en stund Ler Jag har fått varit ut med Wilma en gång på nätterna. Hennes mage är väl inte van vid tillräckligt med mat och ben att tugga på, så den blir full ganska ofta Blinkar Det ordnar nog upp sig snart när hon vant sig.

Nu kan jag pusta ut när hon och Joppe är sams. Jag var väldigt bekymrad ett tag att det inte skulle gå, men det löste sig och Wilma är allt jag hade hoppats på. Dom får gärna bli ännu bättre kompisar så dom törs busa och gosa lite ihop också. Då blir jag ännu lyckligare Rött hjärta 

Jag ska ta lite fler kort och lägga upp några filmer sen. Och Wilma ska så klart få en egen sida här, men jag väntar nog någon vecka till med det så att jag kan skriva lite mer om henne.

10401506_10204417830111467_912144175754898088_n       10563118_10204435410190958_5223913164047282945_n

Posted in Nyheter/Blogg | Leave a comment

Wilma dag 3

Wilma anpassar sig jättebra hos oss. Hon är så lättlärd och har börjat följa mig och blir orolig om jag försvinner, så det är bra på ett sätt. Då kommer det kanske gå att ha henne lös längre fram utan att hon springer iväg. Hon har varit rumsren fram tills i morse. Då bajsade hon inne två gånger + en tredje gång ute när vi gick ut. Hon låg och knaprade på ben halva dagen igår, så magen var väl full, stackarn. Och magen är nog inte van att få tillräckligt med mat hela tiden heller. Hon är i alla fall bra i magen, så det är tur Blinkar 

Igår flög hon på Joppe en gång på förmiddagen när hon var busig, sen gick det jättebra resten av dagen. Så länge hon är lugn så går det bra. Hon tar ut sin energi på Joppe när hon blir uppspelt. Både av glädje och uppspelt på andra sätt. Igår eftermiddag satt en mus fast med svansen i råttfällan vi har i köksskåpet där vi har sopor. Jag tog råttfällan och skulle bära ut den, men då kom den loss och Wilma jagade in den under skänken. Hon blev helt till sig och försökte komma åt den och när Joppe kom in i köket så började hon morra åt honom istället. Jag sa åt henne så att hon slutade och lyckades få ut musen tillslut. Idag har det gått jättebra. Inga attacker och Wilma bryr sig inte om Joppe går förbi henne när hon ligger och tuggar på ben, så länge Joppe låter bli dom. Han är inte så intresserad av ben ändå, för det är för hårt för hans tänder som är lite dåliga. Dom har fått vara i hundgården en stund idag med och det gick bra. Joppe blir ju väldigt orolig där. Speciellt nu när han inte känner sig helt trygg med Wilma. Hon lugnade dock ner sig snabbt och la sig i gräset, så det är bra att hon är lugn och påverkar Joppe. Förut var det Thor som gjorde Joppe lugn. Så fortsätter det så här så kommer det nog gå bra. Det går lite upp och ner, men nu när de har skött sig så bra hittills idag, så känns det positivt Ler Det märks på Joppe också att han är mer avslappnad och vågar röra sig mer.

Annars är Wilma en ängel. Går fint i kopplet, även om hon får lite bråttom ibland och funkar så bra med Maxx. Igår fick hon ett välbehövligt bad. Hon har kliat sig så mycket, speciellt på nätterna, men i natt var hon lugn och kunde sova. Kloklippning verkar inte heller vara några problem. Hon har sporrar även på bakbenen och de har inte blivit klippta på ett bra tag. De andra klorna är nyligen klippta, men de var inte långt ifrån att växa in i tassen. Nu är det värsta bortklippt, men jag ska be veterinären klippa så långt det går när vi ska dit på hälsokontroll. Klorna har blivit så böjda, så jag tycker att det är svårt att se hur långt jag kan klippa. På måndag ska jag ringa och beställa tid för hälsokontroll så att försäkringsbolaget får ett intyg på att hon är frisk.

Hon har varit lite osäker på husse, men han börjar vinna hennes förtroende och kan klappa henne nu. Jag ska ta med Wilma till min vän som har en flock med hundar från Rumänien någon dag nästa vecka. Hon är van med olika beteenden och det kan vara skönt att veta hur hon fungerar med andra hundar. Jag har pratat med Adina från Asociata Prieten Credincios, där jag adopterade Wilma ifrån och frågat lite mer, men Wilma har aldrig betett sig så som hon gör mot Joppe, mot någon annan hund där. Hon har endast varit lite vaktig med maten, men det blir dom flesta hundar i den situationen. Hon trodde också att det kunde bero på att Joppe är så underlägsen. Att det är därför hon går på honom när hon inte vet var hon ska göra av energin. Hon är så mycket lugnare nu och vi går flera promenader om dagen där även Joppe får vara kopplad och gå bredvid henne. Det blir nog bra det här tillslut ändå Ler

10534491_10204411964204823_7523547216495257126_n     10534566_10204411964444829_333910799922147191_n

Posted in Nyheter/Blogg | Leave a comment

Vilda Wilma

10516625_10204393988715447_2479510411841600260_nNu är Wilma äntligen hemma Skrattar Det gick bra att hämta henne på Arlanda. Hon var lite stressad, men lugnade ner sig i bilen och sov på vägen hem. Vi stannade en gång så att hon fick kissa och få lite mat. När vi kom hem kl 22 fick hon och Joppe hälsa på varandra och det gick bra tills jag släppte dom lösa. Hon flög på Joppe två gånger, men jag gick emellan och det blev inget allvarligt. Antagligen var det all överskottsenergi som gjorde det. Inte så konstigt när hon har bott i en hundgård med betonggolv i ett år och sedan en lång resa på det. Hon sprang fram och tillbaks och hade MASSOR av energi. Jag gick en sväng med dom  och sedan gick vi in. Wilma sprang runt och undersökte överallt och efter 1 timme gick jag en sväng med dom igen, men hon kunde inte slappna av och lugna ner sig. Jag fick tips av en vän att ha henne i bur över natten, så jag hämtade buren i bilen. Hon lugnade ner sig lite när jag släckte och la mig på soffan, men det blev inte mycket sömn. Hon gnydde lite och var fortfarande lite orolig. Kl 4 var jag ut med dom igen och sedan gick jag upp till lillhusse och la mig eftersom Tommy skulle till jobbet. Wilma blev orolig, men Tommy la en handduk över buren och då lugnade hon ner sig.

Idag har hon varit lika busig, men ändå lite mer avslappnad. Hon har flugit på Joppe 2 ggr idag med och det oroar mig lite. Det är som sagt när hon blir busig så morrar hon och börjar bråka med honom och han morrar tillbaks och tycker mest att hon är allmänt jobbig. Joppe gillar inte livliga hundar. Han är ju van vid Thor som var en slöfock. Jag har gått emellan och brutit innan det blivit allvar och hon lyssnar väldigt bra, både när det gäller det och annars.  Hon kan nästan “kom här” och “sitt” redan. Förhoppningsvis är det här bara en reaktion på all överskottsenergi hon har och förhoppningsvis lugnar hon ner sig om några dagar. Det är ju bara dag 1 än. Annars funkar det bra när vi har varit ute och gått och hon pussade på Joppe igår kväll.

Med lillhusse går det ganska bra och hon vill gärna pussa på honom, men är lite bufflig, så jag får vara med lite. Maxx tycker mest att hon är rolig. Wilma lyckades rymma från altanen precis utanför ytterdörren där det är annat staket. Som tur var sprang hon bara runt utanför och hon visste att jag hade godis i fickan. Grannarna kom och hjälpte till att hålla Maxx så länge, så jag fick tag på henne ganska snabbt som tur var. Nu ska vi sätta för ett bättre staket där (samma som på resten av altanen). Jag stod och pratade med grannarna ett bra tag och hon sköter sig jättebra med människor. Hon pussas och vill gärna vara med, men hon la sig också i gräset och slappnade av. Nu ligger hon och vilar, instängd i buren, för det är enda sättet att få henne att slappna av. Hon får ha buren som sin lilla koja där hon känner sig trygg. Så småningom kanske hon vågar sova i hundsängen också.

Joppe stackarn tycker att det är lite jobbigt nu, men vi får ge det ett tag och hoppas att det går bättre med dom när hon är lugn och känner sig mer hemma. Det var ju mest pga honom jag skaffade en till hund, så att han inte ska känna sig så ensam längre och ha sällskap när vi är borta. Men för min del också så klart!  Joppe tyckte att Thor var jobbig i början när han ville leka också, men han hade inte samma energi som Wilma och bråkade aldrig. Jag ger inte upp på en gång i alla fall. Wilma är en jättemysig hund och med lite uppfostran och ompyssling så blir det nog bra Ler 

Posted in Nyheter/Blogg | Leave a comment

Söderhavet

I torsdags var vi till sjön Söderhavet och gick en liten promenad. Joppe fick simma och svalka av sig i vattnet.

Posted in Nyheter/Blogg | Leave a comment

Wilmas tester

Jag glömde skriva att Wilmas tester var ok. Hon har varken Giardia eller hjärtmask Ler Alla andra tester och behandlingar är redan gjorda. Det var bara dessa som var kvar.

Jag har köpte en säng till Wilma och har bäddat med ett likadant täcke som Joppe har. Joppe tyckte det var jättebra att han fick en till, större säng att ligga i. Få se om Wilma får ligga där sen eller om hon får ta den lilla sängen Blinkar

10533253_10204333836131670_6417665684466092957_n

Posted in Nyheter/Blogg | Leave a comment