Joppe och Wilma

Joppe och Wilma mår bra. Det går bra med dom ihop nu även om Wilma kan vara lite kaxig ibland. Joppe har dock fått lite skinn på näsan och säger ifrån, vilket är bra. Wilma skulle behöva tas ner lite på jorden ibland 😉 Hon har blivit jättelugn och allt funkar bra, men när hon blir busig så är hon kaxig och låter som ett monster ibland 😛 Hon morrar och kan resa lite ragg, men jag är med och säger ifrån när innan det går överstyr mot Joppe. Mot människor är hon snäll och inte alls lika rädd för karlar längre. 

Tyvärr så går det inte så bra med andra hundar p.g.a. hennes kaxighet. Min kompis var här med hennes hund, Tyson, som är glad i allt och alla. Wilma fick ha munkorg på sig för säkerhetsskull. Dom hann knappt nosa på varann försen Wilma gjorde utfall. Tyson som aldrig har visat någon aggressivitet svarade tillbaks, så vi fick ha dom åtskilda medan dom var här. Lite synd, även om det inte är så ofta vi träffar andra hundar. Kanske skulle det bli bättre med lite socialträning, jag vet inte?

Wilma har lite unghundsfasoner för sig och nafsar lite, men det är nog ingen som har lärt henne förut och hon har kanske lite bus att ta igen eftersom hennes liv antagligen bara har bestått av allvar och jobbigheter. Lite mer uppfostran, så blir det nog bra. 

Joppe är frisk och pigg trots sina 10 år. Han har blivit lugnare sedan vi skaffade Wilma. När Thor var dålig så var Joppe dålig i magen och det blev bättre efter vi tog bort Thor, så det var nog stressmage för att han kände hur Thor mådde 🙁 När Joppe blev själv så var han mer orolig och följde mig var jag än gick. Det gör han lite nu med, men nu kan han ligga i sin säng och slappna av på ett annat sätt. Förut var han där jag var. Han blir nog lugnare av att ha en kompis som också kan hålla koll på mig och lillhusse. OCH det är så skönt att slippa lämna honom själv när vi ska någonstans. Nu är dom oftast ute i hundgården, med värme i hundhuset nu när det börjar bli så kallt. 

Wilma fick rävskabb för några veckor sedan. Hon fick det antagligen när hon rymde ut genom grinden i trädgården när jag skulle ut. Hon sprang efter ett djur, men jag fick tag på henne ganska snabbt med köttbullar i handen 😉 Jag trodde det var eksem först, så jag köpte specialschampo och tvättade de vätskande med Klorhexidin och jag tyckte att det började bli bättre, men sen blev det värre jättesnabbt. Vi åkte till veterinären där de tog skrapprov och såg att det var rävskabb. Tur i oturen så är det lätt att behandla. Joppe är också behandlad eftersom det smittar via kontakt mellan hunddjur (ej till människor). Det behandlas med ett spot-on medel som heter Stronghold som man droppar i nacken. De har fått två behandlingar och ska ha den sista nästa vecka. Wilma har jag fått tvätta med ett schampo mot hudinfektioner eftersom hon hade pälsavfall och sår. Hon är nästan helt bra i pälsen nu och kliandet har nästan upphört. Förhoppningsvis blir det helt bra efter nästa behandling.

 

This entry was posted in Nyheter/Blogg. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *