3½ vecka med Wilma

Det går bara bättre och bättre mellan Wilma och Joppe. Det är fortfarande lite “morrigt” med mat och ben, men jag är med och ryter i när dom börjar morra, så det inte blir värre än så. Wilma är en jättelugn hund. Det hade jag svårt att tro de första två dagarna efter att hon kom till oss Blinkar Men när hon hade blivit av med all överskottsenergi, så visade det sig att hon var en lugn hund som helst vill ligga i trädgården och mysa. En sån hund som jag önskade Ler Promenader är självklart spännande de med, men eftersom hon inte har så mycket hull eller kondis än, så tar vi det lite lugnt. Vi gick en 5 km promenad här om dagen, men annars har vi bara gått 1-1,5 km. Varken hon eller Joppe har orkat mer när det har varit så varmt. Då har vi bara gått en promenad på morgonen och en på kvällen när det har varit svalt. Sen har vi varit ute i trädgården nästan hela dagarna och när vi har åkt iväg någonstans får de vara i hundgården. Vi törs inte lämna Wilma inne i huset när vi är borta än. Hon är duktig på att hitta saker att äta …som t.ex. strumpor Blinkar 

Wilma skulle säkert gå jättebra att ha lös på promenader. Det jag inte vet än är hur stark hennes jaktinstinkt är. Hon följer mig vart jag än går och jag kan släppa henne lös nedanför trappen när vi har kommit tillbaks från promenaden och hon går upp på altanen när jag säger till henne, så hon är jätteduktig. Vi mötte hjortflocken här om dagen när vi var ute och gick. De gick över vägen bara några meter ifrån oss och Wilma blev jätte ivrig och drog och började spåra när de hade försvunnit in i skogen. Det är också mycket harar här och två mornar när jag har släppt ut hundarna i trädgården så har det skuttat en hare utanför staketet. Wilma har blivit alldeles till sig och pipit och sprungit fram och tillbaks efter staketet. Thor blev också lite tossig när han såg vilda djur, men han hade inte sån jaktinstinkt, utan var bara lekfull. Var han lös, så skuttade han efter max 30 meter, sedan tröttnade han. Jag tror att Wilma har lite mer jaktinstinkt, så det måste jag veta innan jag släpper henne, så hon inte sticker iväg. Min sambos kompis är jägare och har en hundpejl vi kan låna. Kan vara bra den dagen vi släpper henne lös för första gången, så man vet var hon tar vägen ifall hon sticker efter något djur. Jag väntar dock lite med det. 

Wilma är jättesnäll och vill gärna krypa upp i famnen och gosa när man sätter sig på golvet. Det är inga problem med kloklippning eller något. Hon är dock inte helt rumsren på nätterna och har bajsat inne några gånger. Ibland vaknar jag och hinner släppa ut henne och vissa nätter har hon klarat sig. Jag har ökat på maten lite mer. Vågade inte ge henne för mycket i början eftersom hennes mage inte är van vid så mycket mat. Hon är fortfarande smal, men det ordnar nog upp sig snart.

Hon har lite eksem vid armhålorna, ljumskarna och armbågarna. Även lite på benen, men det är nästan borta. Jag frågade veterinären om det när vi var på hälsokontroll, men hon tyckte inte att det såg ut att vara någon fara. Skulle de börja vätska så ska jag göra rent med Klorhexidin. Hon är även lite mjällig på vissa ställen i pälsen och kliade sig jättemycket när hon kom till oss. Nu har jag tvättat henne med såpa en gång och med ett Anti-kli schampo två gånger, så det har blivit mycket bättre, men jag får nog kanske tvätta henne någon mer gång innan det är helt borta. Schampot återställer PH-balansen och kyler så det kliar mindre. Hon har fått ett nytt eksem mellan två tår och är öm och haltar lite. Det vätskar så jag har gjort rent med Klorhexidin igår och idag. Hoppas det blir bättre snart, annars får jag rådfråga veterinären igen.

This entry was posted in Nyheter/Blogg. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *