Hälsokontroll

Igår var jag med Wilma på hälsokontroll så att försäkringsbolaget kan få in ett veterinärintyg. Det gick bra, men jag var orolig ett tag. Veterinären tyckte först att hon hörde ett litet, litet blåsljud på hjärtat, men det var så litet så hon var osäker på om det var något överhuvudtaget. Sen kände hon en liten knöl i ena juvret och funderade på om det var en juvertumör. Jag tänkte: -NEJ, inte cancer igen! Ledsen Hon tog in två veterinärer till som fick lyssna på hjärtat och känna på juvret, men ingen av dom varken hörde något blåsljud eller tyckte att det kändes som en juvertumör. –PUH! Vilken lättnad! Jag ska dock hålla lite koll och känna på juvret lite då och då så att det inte blir någon förändring, men de tyckte att det var konstigt om det var en juvertumör eftersom hon är kastrerad. Hon hade en lindrigt förstorad lymfknuta på ena bakbenet, men det var inte heller något att oroa sig för, då det kunde bero på en tidigare inflammation. Allmänt omdöme: Mycket trevlig hund! Ler

Wilma var jätteduktig hos veterinären. När vi kom dit och stod i kö, så kom det en med en stor Rottweilerhane bakom oss och han reste ragg och morrade och skällde åt Wilma, men hon ignorerade bara honom och var lugn. Under hälsokontrollen stod hon så stilla och lugnt och ville helst lägga sig ner och vila. Väldigt avslappnad med andra ord Blinkar Som tur var var det bara kvinnliga veterinärer eftersom hon är osäker på karlar. Mina föräldrar var här och hälsade på igår och mamma gick det jättebra med, men pappa morrade hon åt och gick undan. När han skulle gå in med sin påse i hallen, så skällde hon åt honom. Hon blir mer rädd om man håller i något, så hon har antagligen fått stryk av karlar med tillhyggen, stackarn Ledsen Fast det är lika med Joppe med, även om han inte är lika rädd, men han gillar inte om man håller i en planka, innebandyklubba eller liknande. Pappa mutade henne med lite godis och tillslut fick han klappa henne och hon slickade på honom, men var fortfarande lite osäker.

 

Wilma är en strumpätare. Jag har sett henne bära runt på två strumpor, men hon har bara släppt dom och jag har kunnat ta dom ifrån henne. I morse hade hon spytt upp 4 mindre strumpor (3 ankelstrumpor och en av Maxx strumpor). Det var tur att dom kom upp och jag hoppas det inte är någon mer kvar i magen, men hon verkar inte må dåligt på något vis. Hon har varit lite slö och promenadstrejkat i två dagar, men ätit och druckit ordentligt. Det kan ha berott på strumporna, för idag är hon lite piggare, men lite lös i magen. Vi får se till så att hon inte får tag på några strumpor eller annat olämpligt att stoppa i sig.

Jag har börjat med Wilmas sida, så första sidan är klar Ler

This entry was posted in Nyheter/Blogg. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *