En vecka med Wilma

En vecka har gått sedan jag hämtade Wilma på Arlanda. Hon och Joppe har blivit kompisar och det har inte varit något bråk på några dagar. Visst markerar hon lite om Joppe kommer för nära ett smaskigt ben, men oftast kan han gå förbi utan att hon reagerar. Jag tog först bort alla ben som låg i hundgården, trodde jag!! Men Wilma hittar nya ben hela tiden Blinkar Varken Thor eller Joppe har varit särskilt intresserade av ben, så dom har tuggat lite när dom har varit nyköpta, sen har dom tröttnat och blivit kvar nånstans i hundgården. Jag har köpt nya och så har det blivit fler och fler. Wilma har grävt ner alla ben hon har hittat i buskarna i trädgården, så snart kan vi ha en arkeologisk utgrävning här Blinkar Allt annat går jättebra. Wilma är så snäll, funkar utmärkt med lillhusse och lyssnar när man säger åt henne. Hon följer mig som en svans, men har börjat slappna av med och kan ligga ute i trädgården fast jag är inne. Husse var läskig i början, men nu är dom också kompisar. Hon kan vara lite försiktig ibland, men har hon fått stryk förut, så är det inte så konstigt att det tar tid att lita fullt på någon. Hon är inte dum på något sätt, utan går undan och morrar lite om hon känner sig otrygg med någon. Det har gått jättebra bara den som kommer och hälsar på låter henne vara så att hon får komma och hälsa när hon är redo …och det har inte tagit lång tid. Hon har skällt och morrat när dom gått förbi med grannhundarna och fått med Joppe när dom varit på altanen, men jag har varit med och motat bort dom eller sprayat vatten på dom med blomspruta, så dom börjar lugna ner sig båda två. Det behövs inga vakthundar här och det måste dom lära sig.

Wilma är jättego och vill gärna kramas och bli kliad på. Första dagarna när hon hade så mycket överskottsenergi, var jag lite orolig att hon skulle fortsätta vara så vild, men hon är jättelugn nu när hon har fått springa av sig. Hon ligger och kopplar av inne är inte speciellt rädd för något. Lugn och trygg, så som jag önskade Ler

Idag hade vi henne och Joppe i hundgården utan uppsikt för första gången. Vi var borta i ca 2½ timme och det gick jättebra. Vi har haft dom där en liten stund varje dag för att se så att dom uppför sig. Wilma fick glädjefnatt när vi kom hem och rusade rund i trädgården en stund Ler Jag har fått varit ut med Wilma en gång på nätterna. Hennes mage är väl inte van vid tillräckligt med mat och ben att tugga på, så den blir full ganska ofta Blinkar Det ordnar nog upp sig snart när hon vant sig.

Nu kan jag pusta ut när hon och Joppe är sams. Jag var väldigt bekymrad ett tag att det inte skulle gå, men det löste sig och Wilma är allt jag hade hoppats på. Dom får gärna bli ännu bättre kompisar så dom törs busa och gosa lite ihop också. Då blir jag ännu lyckligare Rött hjärta 

Jag ska ta lite fler kort och lägga upp några filmer sen. Och Wilma ska så klart få en egen sida här, men jag väntar nog någon vecka till med det så att jag kan skriva lite mer om henne.

10401506_10204417830111467_912144175754898088_n       10563118_10204435410190958_5223913164047282945_n

This entry was posted in Nyheter/Blogg. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *