Wilma dag 3

Wilma anpassar sig jättebra hos oss. Hon är så lättlärd och har börjat följa mig och blir orolig om jag försvinner, så det är bra på ett sätt. Då kommer det kanske gå att ha henne lös längre fram utan att hon springer iväg. Hon har varit rumsren fram tills i morse. Då bajsade hon inne två gånger + en tredje gång ute när vi gick ut. Hon låg och knaprade på ben halva dagen igår, så magen var väl full, stackarn. Och magen är nog inte van att få tillräckligt med mat hela tiden heller. Hon är i alla fall bra i magen, så det är tur Blinkar 

Igår flög hon på Joppe en gång på förmiddagen när hon var busig, sen gick det jättebra resten av dagen. Så länge hon är lugn så går det bra. Hon tar ut sin energi på Joppe när hon blir uppspelt. Både av glädje och uppspelt på andra sätt. Igår eftermiddag satt en mus fast med svansen i råttfällan vi har i köksskåpet där vi har sopor. Jag tog råttfällan och skulle bära ut den, men då kom den loss och Wilma jagade in den under skänken. Hon blev helt till sig och försökte komma åt den och när Joppe kom in i köket så började hon morra åt honom istället. Jag sa åt henne så att hon slutade och lyckades få ut musen tillslut. Idag har det gått jättebra. Inga attacker och Wilma bryr sig inte om Joppe går förbi henne när hon ligger och tuggar på ben, så länge Joppe låter bli dom. Han är inte så intresserad av ben ändå, för det är för hårt för hans tänder som är lite dåliga. Dom har fått vara i hundgården en stund idag med och det gick bra. Joppe blir ju väldigt orolig där. Speciellt nu när han inte känner sig helt trygg med Wilma. Hon lugnade dock ner sig snabbt och la sig i gräset, så det är bra att hon är lugn och påverkar Joppe. Förut var det Thor som gjorde Joppe lugn. Så fortsätter det så här så kommer det nog gå bra. Det går lite upp och ner, men nu när de har skött sig så bra hittills idag, så känns det positivt Ler Det märks på Joppe också att han är mer avslappnad och vågar röra sig mer.

Annars är Wilma en ängel. Går fint i kopplet, även om hon får lite bråttom ibland och funkar så bra med Maxx. Igår fick hon ett välbehövligt bad. Hon har kliat sig så mycket, speciellt på nätterna, men i natt var hon lugn och kunde sova. Kloklippning verkar inte heller vara några problem. Hon har sporrar även på bakbenen och de har inte blivit klippta på ett bra tag. De andra klorna är nyligen klippta, men de var inte långt ifrån att växa in i tassen. Nu är det värsta bortklippt, men jag ska be veterinären klippa så långt det går när vi ska dit på hälsokontroll. Klorna har blivit så böjda, så jag tycker att det är svårt att se hur långt jag kan klippa. På måndag ska jag ringa och beställa tid för hälsokontroll så att försäkringsbolaget får ett intyg på att hon är frisk.

Hon har varit lite osäker på husse, men han börjar vinna hennes förtroende och kan klappa henne nu. Jag ska ta med Wilma till min vän som har en flock med hundar från Rumänien någon dag nästa vecka. Hon är van med olika beteenden och det kan vara skönt att veta hur hon fungerar med andra hundar. Jag har pratat med Adina från Asociata Prieten Credincios, där jag adopterade Wilma ifrån och frågat lite mer, men Wilma har aldrig betett sig så som hon gör mot Joppe, mot någon annan hund där. Hon har endast varit lite vaktig med maten, men det blir dom flesta hundar i den situationen. Hon trodde också att det kunde bero på att Joppe är så underlägsen. Att det är därför hon går på honom när hon inte vet var hon ska göra av energin. Hon är så mycket lugnare nu och vi går flera promenader om dagen där även Joppe får vara kopplad och gå bredvid henne. Det blir nog bra det här tillslut ändå Ler

10534491_10204411964204823_7523547216495257126_n     10534566_10204411964444829_333910799922147191_n

This entry was posted in Nyheter/Blogg. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *