Vilda Wilma

10516625_10204393988715447_2479510411841600260_nNu är Wilma äntligen hemma Skrattar Det gick bra att hämta henne på Arlanda. Hon var lite stressad, men lugnade ner sig i bilen och sov på vägen hem. Vi stannade en gång så att hon fick kissa och få lite mat. När vi kom hem kl 22 fick hon och Joppe hälsa på varandra och det gick bra tills jag släppte dom lösa. Hon flög på Joppe två gånger, men jag gick emellan och det blev inget allvarligt. Antagligen var det all överskottsenergi som gjorde det. Inte så konstigt när hon har bott i en hundgård med betonggolv i ett år och sedan en lång resa på det. Hon sprang fram och tillbaks och hade MASSOR av energi. Jag gick en sväng med dom  och sedan gick vi in. Wilma sprang runt och undersökte överallt och efter 1 timme gick jag en sväng med dom igen, men hon kunde inte slappna av och lugna ner sig. Jag fick tips av en vän att ha henne i bur över natten, så jag hämtade buren i bilen. Hon lugnade ner sig lite när jag släckte och la mig på soffan, men det blev inte mycket sömn. Hon gnydde lite och var fortfarande lite orolig. Kl 4 var jag ut med dom igen och sedan gick jag upp till lillhusse och la mig eftersom Tommy skulle till jobbet. Wilma blev orolig, men Tommy la en handduk över buren och då lugnade hon ner sig.

Idag har hon varit lika busig, men ändå lite mer avslappnad. Hon har flugit på Joppe 2 ggr idag med och det oroar mig lite. Det är som sagt när hon blir busig så morrar hon och börjar bråka med honom och han morrar tillbaks och tycker mest att hon är allmänt jobbig. Joppe gillar inte livliga hundar. Han är ju van vid Thor som var en slöfock. Jag har gått emellan och brutit innan det blivit allvar och hon lyssnar väldigt bra, både när det gäller det och annars.  Hon kan nästan “kom här” och “sitt” redan. Förhoppningsvis är det här bara en reaktion på all överskottsenergi hon har och förhoppningsvis lugnar hon ner sig om några dagar. Det är ju bara dag 1 än. Annars funkar det bra när vi har varit ute och gått och hon pussade på Joppe igår kväll.

Med lillhusse går det ganska bra och hon vill gärna pussa på honom, men är lite bufflig, så jag får vara med lite. Maxx tycker mest att hon är rolig. Wilma lyckades rymma från altanen precis utanför ytterdörren där det är annat staket. Som tur var sprang hon bara runt utanför och hon visste att jag hade godis i fickan. Grannarna kom och hjälpte till att hålla Maxx så länge, så jag fick tag på henne ganska snabbt som tur var. Nu ska vi sätta för ett bättre staket där (samma som på resten av altanen). Jag stod och pratade med grannarna ett bra tag och hon sköter sig jättebra med människor. Hon pussas och vill gärna vara med, men hon la sig också i gräset och slappnade av. Nu ligger hon och vilar, instängd i buren, för det är enda sättet att få henne att slappna av. Hon får ha buren som sin lilla koja där hon känner sig trygg. Så småningom kanske hon vågar sova i hundsängen också.

Joppe stackarn tycker att det är lite jobbigt nu, men vi får ge det ett tag och hoppas att det går bättre med dom när hon är lugn och känner sig mer hemma. Det var ju mest pga honom jag skaffade en till hund, så att han inte ska känna sig så ensam längre och ha sällskap när vi är borta. Men för min del också så klart!  Joppe tyckte att Thor var jobbig i början när han ville leka också, men han hade inte samma energi som Wilma och bråkade aldrig. Jag ger inte upp på en gång i alla fall. Wilma är en jättemysig hund och med lite uppfostran och ompyssling så blir det nog bra Ler 

This entry was posted in Nyheter/Blogg. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *