Wilma

Joppe kommer att få en kompis ändå Ler Jag känner att det blir lättare när de har varandra och man slipper oroa sig eller skynda sig hem om man är borta eller när vi jobbar. Då kan de kan vara i hundgården tillsammans. Det märks när Joppe får träffa andra hundar att han saknar sällskapet, så han blir nog glad att få en kompis igen. Jag har letat både på annonssidor och i hundstall både här i Sverige och i Rumänien. Det mest praktiska hade varit att hitta en hund här som man hade kunnat ha på prov, men jag hittade ingen som passade. Antingen var den en chihuahua eller liten trasseltuss, som vi inte vill ha. Eller så var det hundar som inte gick ihop med andra hundar eller annat som inte passade in på det vi söker. Jag fastnade för en tik i Rumänien som är 3 år. Hon har stått i ett hundstall i ca 1 år efter att ha blivit räddad från gatan. Hon hade blivit påkörd, men fick inga bestående men och är nu hel, frisk och uppgödd. Hon är skötarens favorit då hon är så snäll och glad. Eftersom hon är så tillgiven och verkar vilja vara till lags så tror de att hon kommer att vara lätt att träna. Hon älskar alla och har aldrig visat någon aggressivitet, så förhoppningsvis funkar det bra med Maxx (om inte så får vi hitta någon annan lösning). Som de beskriver henne så låter hon lite som Joppe, så jag hoppas att de passar bra ihop. Hon är lite hoppig just nu, men det är inte så konstigt när hon inte har någon människa som bryr sig om henne hela dagarna. Hon blir överlycklig när skötaren kommer in och klappar om henne. Hon är lite vaktig mot de andra hundarna vid matdags, men det är inte heller så konstigt när de har fått “slåss” om maten på gatan. Joppe var vaktig med ben och leksaker när vi fick honom, men med hans personlighet var det lätt att träna bort på bara någon dag. Eftersom hon är lika som Joppe till sättet, så går det säkert bra med henne också bara man ger henne utrymme och hon förstår att hon får mat när hon behöver. Vi får ställa deras matskålar en bit ifrån varandra och jag tänker köpa en Anti-glupsk matskål till henne med, så att hon inte äter för snabbt och stressar i sig maten. Vi vet ännu inte när hon kommer hem till oss. Jag har reserverat henne och måste skrapa ihop pengar till flygresan. Sen ska hon förberedas hos veterinären så att alla vaccinationer, pass, m.m. är klart. Jag får hjälp av en svensk grupp som ser till att allt är som det ska och de flyger hit henne. Förhoppningsvis får jag ihop pengar så att hon kan komma med på nästa resa, men det är inget datum bokat än. De som har hand om hennes adoption i Rumänien har döpt henne till Linda, men det är bara namnet som står i hennes “annons”. Hon vet inte själv att hon heter Linda, så vi har döpt om henne till Wilma. Tyckte att det passade bättre Ler Nu längtar jag sååå efter att få hem henne och att hon ska få slippa stå på ett betonggolv, sova i en liten hård hundkoja utan att få promenader och kärlek. Hon har mycket energi som hon vill bli av med och kommer att må så bra här där hon får skutta runt i skogen och på ängar. Förhoppningsvis går det att ha henne lös sen, men hon får vara kopplad tills hon känner sig hemma och jag vet att hon inte rymmer eller springer efter vilt.

finns några filmer på henne på både youtube och facebook:

https://www.facebook.com/photo.php?v=592772144128191

This entry was posted in Nyheter/Blogg. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *