Joppe i hundgården

Jag har provat att lämna Joppe själv i hundgården tre gånger nu. De första två gångerna var han ute i 1-2 timmar och det gick bra även om han var stressad och sprang direkt upp till huset när jag släppte ut honom. Tredje gången var vi borta i 3 1/2 timme och då var han lös när vi kom hem. Han springer inte iväg som tur är, utan han håller sig vid huset. Han hade grävt vid grinden och lyckats bända loss nätet nere i hörnet och tagit sig ut där. Det är ingen idé att ha honom där själv, för han kommer hitta nya sätt att rymma på och det känns inte heller bra när han blir stressad. Nu är jag ju hemma nästan jämt när jag är mammaledig och de stunder vi är borta kan han vara inne. Det skulle bara vara så skönt att kunna ha honom ute ifall man ska vara borta en längre stund och slippa stressa hem för att han måste ut och kissa. Det är ju också skönare för honom att ligga ute i gräset och mysa eller krafsa runt i buskarna när det är fint väder ute, så han håller sig lite sysselsatt. Det blir också problem när jag börjar jobba även om det dröjer ett tag tills dess.

En till hund skulle underlätta så mycket så att de har sällskap av varandra. Joppe saknar en hundkompis. Samtidigt är det skönt med bara en hund nu när Maxx (lillhusse) är liten. Det skulle i så fall vara om man hittade en äldre hund som är lika lätt att ha att göra med som Joppe. Inga problem att gå i koppel eller lös. Inte rymmer eller springer iväg efter vilt. Som lyssnar och går bra ihop med Maxx. Just nu väntar jag med att skaffa en till, men skulle den perfekta hunden dyka upp så kanske…

This entry was posted in Nyheter/Blogg. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *