Vinter

Nu snöar det för fullt här hemma. Får lägga upp lite vinterbilder sen.

Joppe är ok med att vara ensamhund. Han har ju mig och lillhusse hemma hela dagarna, så han har sällskap. Joppe är mer beroende av människosällskap än andra hundar. Det är nog därför han inte påverkas så mycket av att Thor är borta, även om han säkert saknar honom. När det är andra hundar här och hälsar på så är han lite reserverad först och är inte speciellt mycket för att leka med andra hundar. Han vill hellre att människor ska kasta boll och leka med honom. Han och Thor lekte inte heller så ofta ihop. När de var lösa ute så följde Joppe med mig och Thor sprang omkring för sig själv och nosade. Det hände nån gång ibland att de fick nått busfnatt ihop. Annars njöt dom mest av varandras sällskap inne och i hundgården där dom kunde kura ihop sig i samma säng ibland.

Det känns som det är jätte längesen vi tog bort Thor fast det bara är 6 veckor sedan. Det känns ok på nått sätt eftersom vi var lite beredda på det i 3 veckor och det inte var något svårt beslut när han var så dålig. Även om jag saknar honom så har jag sörjt klart på nått vis. Jag tänker inte på honom lika ofta längre även om jag kan bli sorgsen och fälla några tårar om jag tittar på ett videoklipp med honom, men så kommer det nog alltid vara.  Han var min första hund och min stora klumpbebis. Hade inte lillhusse varit nr 1 nu så hade det varit betydligt svårare och jag hade nog varit mer ledsen, men nu tar han upp min tid och gör mig glad.

 

Det blev lite mer plats utan Thors säng. Joppe trivs bra med sin nya, större säng och vid fönstret där han är närmre oss när vi sitter i soffan.

Nu har han lite mer koll på hallen också så han ser om det kommer in några busar som han måste skälla på.

1450334_10202624013227166_678018172_n  2013-11-17 16.34.37

Joppe får mycket tid ändå även om lillhusse tar den mesta. Vi går en 2 km promenad varje morgon och så busar vi oftast på ängen mitt på dagen. Sen blir det mest små rastningar och morgon och kväll får han springa ut i trädgården och kissa. Det är smidigt nu när jag inte alltid kan ta med Maxx ut när det är kissdags. Idag stormar det och snöar för fullt, så det blev en kort promenad med barnvagnen på morgonen och sen får han göra det han ska i trädgården. Joppe går ju att aktivera inne och han har inget emot en “inne och mysa dag” när det är sånt här väder.

Joppe och Maxx roar varandra lite också …eller det är mest Joppe som roar Maxx. Han tycker att Joppe är jätterolig och ler och skrattar år honom. Joppe går undan lite ibland när vi sätter oss på golvet, för han vet att han måste vara försiktig, men oftast vill han gärna nosa på Maxx och gärna pussa lite försiktigt på honom. Maxx har börjat sträcka fram handen ibland och stryker Joppes mjuka, goa päls. Jag är alltid med ordentligt så han inte råkar dra i pälsen, för han vill gärna ta tag i allt nu. Dom blir nog riktiga kompisar när Maxx växer upp Ler

 

2013-11-26 08.11.43   2013-11-11 08.48.51   2013-11-14 13.56.20

This entry was posted in Nyheter/Blogg. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *