Livet utan Thor

Joppe mår bra och verkar inte vara alltför ledsen eller känna sig för ensam utan Thor. I söndags var han lite orolig och gick efter mig och Maxx som en svans och satt vid mina fötter hela tiden, men husse var borta hela helgen, så det var nog därför. Blev väl lite oroligt när en till i familjen försvann. Nu är han som vanligt igen, men han saknar säker Thor han också. Det är en så konstig känsla. Det känns som det var längre sen än 1 vecka då han fick somna in. Kanske är det för att jag var beredd på det. Det har gått lite upp och ner. Vissa dagar har jag inte gråtit alls och vissa gråter jag så fort vi går ut på promenad, för det känns så tomt utan Thor i andra änden av kopplet. När vi går på ängen väntar jag bara på att han ska komma springandes efter eller se honom nosa omkring på kalhygget som han brukar. Vi försöker hålla oss sysselsatta och Joppe blir lite mer aktiverad nu. Vi har börjat träna “upp och sitta på stubbe och stenar”. Han är så himla lättlärd. Nu andra dagen så förstår han på en gång när jag säger “upp” och pekar på stubben/stenen. Vi kastar boll och går lite längre promenader.

2013-10-31 07.50.01   2013-10-31 07.51.37   2013-10-29 14.59.39

Hur ledsamt det än är och hur mycket jag än saknar Thor så är det lite lättare nu. Jag försöker tänka positivt. Även om Thor gick fint i kopplet och var så snäll så är det enklare med bara en hund nu när vi har lilla Maxx också. Joppe är mer lätthanterlig och behöver inte ens gå i koppel. Jag har bara satt på honom det om vi ska gena över järnvägen eller går förbi de andra husen där det bor hundar. Det är också enklare på det viset att Joppe bara går att släppa ut i trädgården när han behöver kissa. Vi går lika mycket, om inte mer, som vi gjorde när Thor var med, men morgon och kväll får han springa ut och kissa i trädgården. Lika om det ösregnar, för då vill han iaf inte gå någon promenad och så slipper jag släpa med Maxx ut i regnet när jag är själv hemma.

Det känns som en lättnad även för att Thor var så mycket sjuk sista två månaderna. Jag mådde dåligt, var stressad och kände mig otillräcklig när han var dålig. Han hade ont och kunde inte kissa och jag kunde inte bara släppa Maxx och gå ut med honom på en gång när han behövde. Inte bara pga det. Även om vi inte hade haft Maxx så mår man ju dåligt själv när ens djur gör det. Jag kunde inte slappna av och så fort jag hörde honom tassa runt på nätterna så undrade jag om han hade ont någonstans eller behövde gå ut. De 2 första av de 3 sista veckorna mådde han iaf bra och var sig själv igen, men sen blev han snabbt sämre och då kom den jobbiga, tunga stenen på axlarna igen. Jag mådde så dåligt för hans skull, så det är en lättnad att det är över och jag slipper gå och oroa mig mer. Det är bara jobbigt att bli påmind om honom överallt. Nu vore det skönt att hitta ett stötte hus, som vi har tänkt, och flytta. Tänka på något nytt och roligt och inte se Thor bakom varje träd när vi är ute och går Ledsen

Joppe blir lite extra ompysslad nu. Han har fått en lite större säng så han kan bädda lite och sträcka ut sig. Jag och Maxx busar med honom inomhus och han får vara med överallt. Även när vi går ner i tvättstugan/badrummet. Joppe och Maxx kommer nog bli bra kompisar när Maxx blir lite större. Joppe tycker om sin lillhusse och Maxx skrattar åt Joppe ibland när han skuttar runt och viftar på svansen Ler Förhoppningsvis håller sig Joppe pigg och frisk i några år till. När Maxx kan vara själv hemma med pappa och inte är beroende av mat från mig så vore det kul att åka till brukshundklubben med Joppe och träffa lite andra hundar, prova på lite lättare agility och träna lite annat som han kan tycka är roligt. Vi har några hundkompisar han kan träffa nu med, men oftast är han inte så mycket för att busa med andra hundar. Han vill hellre leka med människor som kastar boll och sånt. Men han skulle nog uppskatta lite hundsällskap ibland.

2013-10-29 15.03.07   2013-10-31 07.42.54   2013-10-25 08.19.36

This entry was posted in Nyheter/Blogg. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *