Thor blir en DET :/

Thor har ju haft problem med förhudskatarr till och från i ca 2 år. Jag har varit till två veterinärer med honom som har skrivit ut smärtstillande och antiinflamatoriskt och bara sagt att jag ska fortsätta hålla rent. Det har blivit bra ett tag, sen har han fått ont igen. Jag frågade den första veterinären och har även rådfrågat andra om kastrering skulle hjälpa, men det skulle det inte.

Förra veckan fick Thor jätte ont igen och gick och gnällde en hel natt, stackarn. Ändå hade jag gjort rent hans snorre varje dag i en vecka i förebyggande syfte. Som tur va hade jag Rimadyl kvar som han fått förut. Tillslut verkade det så han kunde sova. Dagen efter var vi till veterinären och då hade Thor knappt kissat och det var blod blandat i urinen. Han ville inte äta sdheller. Veterinären kollade ordentligt denna gång. Tog urinprov och gjorde ultraljud på urinledare och blåsor. Han såg att det var kristaller (början till urinsten) som gjorde så att det blev infektion. Jag fick med mig penicillinsalva som jag nu gör rent med i sammanlagt 8 dagar, sen fick vi en återbesökstid idag för att få svar på urinprov och ev. ytterligare behandling. Jag trodde att salvan även var smärtstillande eftersom jag sa hur ont han hade och han inte skrev ut något annat, men det var den inte. Thor fortsatte ha ont, så i lördags ringde jag på en akuttid och sa att han var tvungen att få något. Han bara gick runt och gnällde på natten och behövde ut och kissa flera gånger eftersom han inte fick ut så mycket. Veterinären skrev ut Rimadyl och de verkade som tur var ganska snabbt. Thor fick lättare att kissa och fick i sig lite mat, men har inte haft någon jätte aptit de senaste dagarna. Han som redan är smal! Jag bytte ju foder nyss, men nu vet jag inte om han inte gillar det eller om det är medicinen han tappar aptiten av. Jag fick byta foder igen nu till Royal Canine urinary S/O. Ett veterinärfoder mot bl.a. urinsten. Han har nyss fått första portionen och den slukade han. Han ska bara äta detta tillfälligt, så vi får väl se om nått annat duger för den petiga herrn sen.

Idag hos veterinären röntgade dom honom och såg att prostatan var förstorad. Den trycker på den ena urinblåsan och orsakar infektioner. Urinprovet visade att han hade väldigt mycket bakterier. Den enda lösningen för prostatan är att kastrera honom. Antingen kemiskt genom att sätta in ett chip var 6:e månad eller att ta bort “bollarna”.  Ska han ändå kastreras så är det ju lika bra med det sistnämnda. Det blir billigare i längden om inte annat. Eftersom det är den enda lösningen så går det på försäkringen som tur är. Hade ju dock varit bra om tidigare veterinärer kollat upp ordentligt så vi hade kunnat göra detta tidigare så han hade sluppit problemet redan då.

Anledningen till att jag inte har kastrerat honom förut är att jag inte har känt att det har varit något problem att ha honom okastrerad. Visst har han varit kaxig när han var yngre, men inget jag inte kunde hantera. Nu är han ju filbunken själv. Lite som tjuren Ferdinand Blinkar Vi träffar knappt några andra hundar och speciellt inga tikar, så han blir inte frestad i onödan. Jag har väl mer varit orolig för att han, om möjligt, ska bli ännu lugnare och segare om han blev kastrerad. Då skulle han få byta djurart till sengångare eller snigel Nyah-Nyah Förhoppningsvis fortsätter han vara sitt vanliga jag så han inte blir helt menlös.

Nu ska han äta antibiotika i en vecka, sen ska vi beställa tid för kastrering. Känns inte helt bra, men det är det värt för att han ska bli av med problemet och slippa det sen.

This entry was posted in Nyheter/Blogg. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *