Nytt foder

Jag har precis köpt ett nytt foder till både Thor och Joppe. Anledningen till byte av foder till Joppe är att han har varit lite knasig i magen ett tag. Just nu är han lite bättre, men vissa mornar kurrar det som sjutton i hans mage och ger jag inte honom något att äta då (räcker med ett hundkex eller annan större godis) så spyr han galla. Anledningen är att magen är tom och då bildas magsyror som gör att han spyr. Det beror inte på att han får för lite mat, för han är välgödd och får ett bra foder. Orsaken är inte helt säker, men eftersom han lätt stressar upp sig och har levt ett oroligt liv tidigare, så kan det vara orsaken. Det blir som någon form av magkatarr. Det kan också bero på överkänslighet mot spannmål. Jag har gett honom Eukanuba Sensitive Digestion ett tag, som är bra för hundar med känslig mage. Det har väl blivit något bättre, men inte helt, så nu provar jag med ett helt spannmålsfritt foder.

Anledningen till byte av foder till Thor är för att även ge honom ett bättre foder. Han har fått Iams Adult Large i många år, men jag får ge mer än rekommenderat för att han ska hålla vikten då han har lätt för att tappa vikt. Det har varit lika med tidigare foder jag har provat: Royal Canine och Carrier, men Iams har ändå fungerat bra. Ger jag honom ett foder med högre köttinnehåll, som detta är, så slipper han kanske få så stora portioner. Större portioner ökar ju risken för magomvridning, så då slipper man oroa sig över det också. Sen är det smidigare om de får samma foder, så man slipper krångla med två olika.

 

Fodret jag har köpt är Canagan. Det är ett nytt foder som vi har fått in på jobbet (Grizzly Zoo). Info om Canagan:

CanaganCanagan är ett högkvalitativt och helt spannmålsfritt hundfoder framtagen av animaliska ingredienser för att efterlikna vargens naturliga föda. Eftersom hundfodret inte innehåller några biprodukter, tillsatser eller mjölkprodukter, är det en mycket mindre risk för problem med hundens mage, hud och päls.

Canagan har väldigt hög smältbarhet, smaklighet och näringsinnehåll tack vare sin höga halt av färskt kött, detta eftersom hundar behöver animalisk föda för att må bra. Fodret innehåller sötpotatis som är rikt på antioxidanter, vitamin A och C samt lösliga fibrer som ger lång mättnadskänsla och motverkar skadligt kolesterol.

Canagan är skonsamt för hundens organism och ser till att kroppen får tillräckligt av alla nödvändiga näringsämnen som behövs för att leva ett friskt och hälsosamt liv.

 

Nu köpte jag det med smak av Scottish Salmon (Lax). Finns även Free-Run Chicken (Kyckling) och Country Game (Vilt). Lax är bra för magen och brukar även vara populärare för kräsna hundar (som Thor är). En 12 kg säck kostar 729 kr, men detta foder får vi som är anställda 35% rabatt på (25% på allt annat). Så även om detta är dyrare än deras tidigare foder så kommer det bara bli ca 40 kr dyrare i månaden. Eftersom det är högre köttinnehåll så behöver dom antagligen inte ha lika mycket heller. Det viktiga är ju att de får ett bättre foder, men som mammaledig får man tänka lite på pengarna också Blinkar

Jag köpte fodret igår och har börjat blanda ut det med det gamla, så jag gör en uppdatering om några veckor när jag vet hur det fungerar.

This entry was posted in Nyheter/Blogg. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *