Nytt koppel

 

Koppel 

Jag var in på jobbet idag och köpte foder till Thor och Joppe och köpte även ett nytt koppel till Thor. Hans gamla är lite slitet och äckligt, så jag tyckte det var dags för ett nytt. Vi fick in en ny modell för ett tag sedan som är elastisk. Om hunden drar iväg eller skuttar till så blir det inte samma ryck i kopplet. Det är även ett fodrat handtag längst ner vid karbinhaken, så man får lite mer tag om det behövs. Nu har jag bara gått två korta promenader med det än så länge, men det är skönt att hålla i och bra att slippa ryck. Nu går han oftast ordentligt, men ibland får han lite bråttom eller går iväg åt nått håll där det luktar spännande. Skönt att slippa drag i kopplet, speciellt nu när jag har lite kämpigt att gå. Det som kan vara negativt är att det inte blir samma effekt när jag behöver dra i honom. Om han står och nosar på något och inte lyssnar så får jag ibland dra med honom. Fast det är ju inte hur elastiskt som helst, så det blir ju ändå ett “tryck” i kopplet och så finns den extra öglan man kan ta tag i om det skulle behövas. 

Koppel1     Koppel2

This entry was posted in Nyheter/Blogg. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *