Sommaren närmar sig

Det har varit riktigt varmt ute nu. Lite blåsigt några dagar, men solen värmer ganska bra. Det är skönt att kunna sitta ute lite mer nu när jag inte orkar gå så mycket, så hundarna får njuta av värmen och den friska luften. Thor har börjat den vanliga promenadstrejken när han tycker att det är för varmt för att gå. Det är ju mycket mysigare att bara ligga i gräset Blinkar

Här om dagen tvättade jag hundarna och det var välbehövligt. Joppe är ganska renlig av sig, men Thor lägger sig och rullar här och där (dock aldrig i nått snusk), men han luktar inte mumma. Det är lite svårt att tvätta honom på vintern eftersom han inte vågar gå ner för trappen till källaren (där duschen är). Nu när det blev varmt ute tog jag fram slangen och tvättade honom i trädgården. Han tycker inte att det är jättekul, men det går bra om man bara låter vattnet rinna lite försiktigt. Duschmunstycket vi hade på slangen förut tyckte han inte om. Joppe älskar vatten så när jag tvättade Thor sprang han omkring och jagade strålen och krafsade i gräset så det blev geggigt och han blev skitigare istället. När Thor var klar så tog jag med Joppe ner i duschen så han fick duscha där istället, annars hade han nog fortsatt skutta runt i leran. Nu är dom rena och fina i pälsen och luktar gott Ler Jag har även behandlat dom med Frontline då Thor hade en fästing här om dagen. Ska även ta och avmaska dom någon dag. Jag vet att man inte ska göra det om man inte vet att dom har mask, men så mycket hjortbajs och annat snusk dom stoppar i sig här i skogen så brukar jag avmaska dom på våren ändå.

This entry was posted in Nyheter/Blogg. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *