Hundaktivering när man är gravid

Jag har nu 3 månader kvar av graviditeten och det börjar bli tungt att gå. Jag har även foglossning som gör att jag får ont om jag rör mig för mycket och vissa dagar är jag så trööööött!.

Även om jag inte har kunnat gå så mycket så har det gått ganska bra med hundpromenader även om de inte har blivit så långa. Hundarna har varit nöjda även om dom tycker att matte är lite tråkig som går så sakta Blinkar Igår eftermiddag när jag gick en liten runda som är ca 1 km så kändes det jättejobbigt. Magen är så tung att gå och bära på och går jag för fort så protesterar den. Det är inte bara foglossningen som bråkar. Jag är så glad att vi bor på landet så jag kan ha dom lösa och dom kan skutta runt lite själva, men det är tråkigt om jag inte kan gå några längre promenader alls. Nu när det äntligen börjar bli vår och solen skiner så vill jag UT och det skulle vara så skönt att kunna ta en långpromenad och njuta av vädret. En eldriven rullstol skulle vara perfekt Nyah-Nyah Jag har inte heller ork att släpa iväg hundarna någon annanstans och t.ex. spåra, så jag får försöka hitta på lite andra aktiviteter här hemma.

Nu på förmiddagen gick vi våran vanliga promenad på ängen här mittemot där dom får vara lösa. Jag brukar slänga ut lite godis på kalhygget bredvid så dom får söka lite och sysselsätta sig. Jag hittade en perfekt stubbe att sitta på medans dom nosade runt. Får nog bli många sånna vändor när jag inte kan gå så mycket och jag får försöka variera lite med spår och sätta godis i träd osv. Lite olika godisar och olika lukter. Joppe går att aktivera med fotboll och frisbee, men Thor är mest intresserad av att använda nosen. Om bara tjälen släpper ur marken någon gång så ska Tommy sätta igång med altanbygge och sätta upp staket runt trädgården. Då kan hundarna springa ut och in lite som dom vill och vara med mig ute i trädgården och njuta av vädret, sen får vi gå de promenader jag orkar. Tommy har fått nytt jobb och ska på kurs i Västerås i 6-8 veckor med början v 18. Då blir han borta i veckorna så det blir på helgerna han får bygga. Det är också så frustrerade att inte kunna hjälpa till med. Vi har ju hundgården, men där ligger dom mest och trynar inne i hundhuset och väntar på att få komma in, så det blir nog bättre om dom kan skutta lite i trädgården och vara med mig.

0407_99    0407_98

This entry was posted in Nyheter/Blogg. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *