Tillägg hälsostatus

Jag skrev att Joppe är pigg och frisk och det är han, men han har varit lite trasslig i magen på sista tiden. Det är inget fel på avföringen eller så, men vissa mornar kurrar det och låter i magen och ibland har han spytt. Om hundar är tomma i magen så blir det så. Då bildas det magsyra och dom spyr galla. Har jag bara gett honom något att äta så har det gått över. Jag bytte foder till honom p.g.a. detta så nu har han fått Eukanuba Sensitive Digestion istället för Sensitive Joints. Det sistnämnda fodret innehåller glukosamin och är bra för lederna, men han får glukosamin som tillskott så det får han i sig ändå. Sensitive Digestion är till för hundar med matsmältningsproblem och det har funkat rätt så bra. Det är ändå lite kurrigt i magen ibland fast han äter som han ska och får ett bra foder, så jag funderade lite på var det annars kan bero på. Han äter ganska antiglupsksnabbt. I början när han kom till oss så kastade han i sig maten, så jag köpte en anti-glupsk matskål med upphöjningar så han fick lirka lite för att komma åt maten. Efter några månader med den så åt han i mer normal takt, men det går ändå lite för snabbt. Han hinner nog inte tugga ordentligt utan glufsar bara i sig, så nu har jag tagit fram anti-glupsk skålen igen och se om det hjälper. Det var stor skillnad på hur snabbt han åt upp frukosten i morse. Nu tuggar han ur och lirkar sedan efter nästa matbitar.

This entry was posted in Nyheter/Blogg. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *