Hälsostatus, varg- och björnspår, buskompis

Thor mår bra nu, men jag fortsätter göra rent så att förhudsinflammationen inte kommer tillbaks. Han tycker inte att det är så roligt när jag ska spruta in Jodopax i snorren (vilket är förståeligt), så jag brukar passa på när han ligger och halvsover framför kaminen. Annars springer han iväg när jag kommer med sprutan och Tommy får hålla i honom. Jag tycker att det har gått lite bättre de sista dagarna, så han vänjer sig förhoppningsvis. Det är svårt att göra rent ordentligt när han inte är stilla.

Klon som han bröt förut börjar se ut som en klo igen även om den inte har fått tillbaks hela klokapseln än. Jag har försökt klippa klorna lite längre in för att förhindra att han bryter någon mer klo. Han har ganska långa pulpor så jag har varit lite försiktig förut och klippt lite och ofta istället, men det går att klippa lite till. Tycker att klorna växer ovanligt fort nu. Det är lika med Joppes klor. Växer som ogräs! Joppe är annars pigg och frisk.

 

Jag pratade med grannen här om dagen som bor på andra sidan järnvägen en bit bort. Hennes hästar hade varit som tokiga i hagen två kvällar i rad och hon hade gått ut och försökt se vad som stod på. Det var mörk, men hon hörde ett “brööööl”, så hon tog en hink och bankade på och väsnades så att djuret (vad det nu var) skulle springa iväg. Hennes ena hund sprang ut på tomten, men vände lika tvärt, så något läskigt var det. Hon har sett vargspår här och det är en varg som brukar vandra förbi här varje år, men dom brukar inte låta som hon beskrev det. Älgar brölar väl, men dom är både hästar och hundar ganska vana vid här i kring och reagerar inte så på. Hon funderade på om det var en björn som vaknat tidigt, för det är misstänkta spår på grusvägen och ängen på andra sidan järnvägen. Jag gick där för någon dag sedan och det var stora, täta, runda spår, men snön hade smält lite så det var inte så lätt att tyda några tassavtryck. Skulle likagärna kunna vara en älg, men dom går inte så tätt med benen. I de här spåren var tassavtrycken precis efter varandra. Vi har inte haft björn här förut vad jag vet, men för nått år sedan hade det vandrat förbi en björn inte så jättelångt härifrån, så det är inte omöjligt. Som tur är så är dom skygga, men lite läskigt är det när man går i skogen. Än så länge har vi hållt oss i skogskanterna, men snön har smält bort en del i skogen och skaren gör att man slipper pulsa, så snart kan vi gå våra skogsvägar igen …om vi törs Blinkar

I söndags var buskompisen Tyson här igen så Thor fick skutta av sig. Det är skönt att han har en buskompis eftersom han och Joppe inte busar så mycket. Joppe är mer för att busa med människor, men ibland kan han med. Sen tycker inte Thor att Joppe är lika rolig eftersom dom bor ihop och träffas varje dag. Det är mer spännande med någon som hälsar på ibland. Thor är inte så uthållig och blev trött ganska snabbt så sen gick vi in så dom fick vila framför kaminen. Tyson har lite mer energi än honom och fortsatte busa lite inne. Joppe kan säga ifrån om han tycker någon är jobbig, fast lite mesig är han ibland. Thor däremot säger aldrig ifrån, utan visar istället med dominans att han har tröttnat. Han börjar jucka och bestiga istället. Det har jag märkt även med människor. När Tommys kompis och hans två döttrar var här på besök en gång så vart det lite livat och tjejerna busade hela tiden och det var lite stökigt. Även om Thor oftast går undan så märktes det att han blev lite stressad när dom satt och pep med pipleksaker hela tiden. När en av tjejerna satt på soffkanten så kom Thor och började småjucka lite i luften mot henne, så då tog jag snabbt bort honom därifrån och sa åt tjejerna att dom fick låta hundarna vara och ta det lite lugnt ett tag. När Tommy hade sin 30-års fest här hemma så var det två av hans kompisar som la sig bredvid Thors säng och klappade och kliade på honom. Thor är väldigt kvällstrött och måste få sova i sin säng, annars blir han helt förstörd Nyah-Nyah Jag sa åt dom att han behövde få vara ifred, men dom fortsatte klappa lite och tillslut reste sig Thor, buffade till ena killen med nosen och jag såg att han var på väg att börja jucka, så jag sa snabbt åt dom att gå därifrån och låta honom vara ifred. Det är bra att han är snäll, han har väldigt långt tålamod och skulle nog aldrig få för sig att göra något dumt, men ibland vore det bra om han kunde säga ifrån lite bättre för de som inte förstår hans kroppsspråk.

Trötta grabbar: Joppe, Thor & Tyson

Tyson

This entry was posted in Nyheter/Blogg. Bookmark the permalink.

One Response to Hälsostatus, varg- och björnspår, buskompis

  1. solveig says:

    Tänk att du förstår vovvarna så bra! Det kan inte sägas nog ofta: vilken tur Thor och Joppe har med en matte som du! Rena hundhimmelriket! En annan matte (eller husse) skulle kanske bannat Thor för hans juckande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *